Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Скъсана дига на река Стряма при Калековец е наводнила Трилистник

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на "Напоителни системи", последвана от приливната вълна в село Трилистник.

Това стана ясно, след като директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Васил Узунов заедно с експерти от дирекция „Контрол“ обходиха днес участъка от река Стряма между селата Калековец и Маноле. 

Информацията за очакваната приливна вълна е била получена вчера от НИМХ и незабавно са били предупреди кметовете на всички населени места. 

От "Басейнова дирекция" посочват, че са предприели всички възможни действия съвместно с "Напоителни системи" за намаляване нивото на водата в двата канала, които минават до селото. 

От дирекцията уточняват, че след спадане нивото на водата "Напоителни системи" ще предприемат действия за възстановяване на дигата при село Калековец, вероятно в началото на следващата седмица.

От "Басейнова дирекция" уточняват, че са постъпили сигнали за заливане при с. Калековец и с. Трилистник. Обстановката е най-критична при с. Трилистник, където е засегнат най-голям брой жители.

Днес е обходено цялото поречие на реката е обходено, но поради прекъснатата връзка на някои населени места, посещенията в районите изискват повече време.

По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

Продължава издирването на студента Мартин Георгиев

Полицията продължава издирването на 20-годишния студент Мартин Георгиев от Пловдив, който е в неизвестност от сряда вечерта. Момчето учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора и същата вечер е тръгнало с влака от Пловдив, защото на следващия ден имало изпит. На 25 януари Мартин за последно е говорил с майка си София Георгиева и оттогава следите му се..

публикувано на 28.01.23 в 10:19

Тежка техника продължава да разчиства в Каравелово

Продължава почистването на речните корита в селата Каравелово и Богдан, в които беше обявено частично бедствено положение. Опасност от преливане на реките няма, обявиха рано тази сутрин за БНТ от община Карлово. Ситуацията в населените места е спокойна и опасност за жителите също няма. И днес тежка техника ще изгребва наноси от деретата на реките в..

публикувано на 28.01.23 в 08:39

В Пазарджик събират големи количества дрехи

Община Пазарджик организира кампания за събиране на големи количества текстил. Дрехите ще се събират днес от 10.00 до 17.00 часа в пункта на ул. „Любен Боянов“ № 1.  Единственото изискване е текстилните изделия да бъдат чисти, сравнително годни за употреба и опаковани в затворени торби, чували или кашони, за да не се разпиляват.  Със събраните..

публикувано на 28.01.23 в 07:29

60 са новозаразените с КОВИД-19, в Пловдивско - 3

Новите случаи на коронавирус у нас са 60, положителни са 2,3% от направените 2577 теста, сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие.  В Пловдивска област новозаразените са 3, в Пазарджишка и в Смолянска – по 1.  Починали са 2-ма души с Covid-19, излекувани са 192-ма.  В болници с коронавирус са 269 пациенти, от които..

публикувано на 28.01.23 в 07:26

Държавата е осигурила 20 млн. лева за ремонти в наводнените карловски села

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира и към момента е овладяна. Предприети са всики превантивни действия .Техника продължа да отстранява наносите в речното корито и там където има стесняване целта е да се улесни проходимостта на водата. Това съобщиха на пресконференция Министърът на регионалното развитие и благоустройството..

обновено на 27.01.23 в 17:34