Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров: Не съм назначаван, за да ми се иска оставката

Пресцентърът на пловдивската община разпространи позиция на кмета на Пловдив Здравко Димитров по повод оставката, която днес му поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Това стана на сбирка с пловдивския актив на пратията в хотел „Империал". В началото на проявата пред журналисти Борисов настоя незабавно от постовете си да се оттеглят кметът Здравко Димитров и заместникът му с ресор строителство Пламен Райчев. 

Ето пълният текст на позицията на Здравко Димитров:

“Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”, това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката по време на партийна сбирка в хотел „Империал”.

“Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира Здравко Димитров. „Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите поОП “Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, каза още Здравко Димитров.

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

P.S. При многократните опити да бъде избран за личен коментар кметът Здравко Димитров не отговаря на телефона си. 
По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13

Веселина Александрова се оттегли от лидерския пост на "Да, България!"

Кирил Ташев е новият лидер на „Да, България!“ в Пловдив. Той заменя на поста Веселина Александрова, която се оттегли след 7 години начело на организацията в града. „Благодарих за номинациите за четвърти председателски мандат“ и най-вече за помощта на всички от създаването на “Да, България” досега, написа в социалните медии..

публикувано на 15.04.24 в 16:36

Строителната програма на община Калояново започна от с. Дълго поле

Със символична първа копка започна изграждането на водопровод в село Дълго поле. Трасето е дълго  1 380 метра и строителството трябва да приключи до края на годината.На тази улица никога не е имало водопровод, припомни кметът на селото Тодор Танаски. Това е първият обект, с който стартира мащабната строителна програма на община Калояново. За нея са..

публикувано на 15.04.24 в 15:43