Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

платена публикация
Управление без участието на ГЕРБ не може да има

Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с активисти на партията от цялата страна в зала СИЛА в Пловдив. Той беше посрещнат с бурни аплодисменти и скандирания „Бойко“ от хилядите членове на ГЕРБ, а на голям екран бяха излъчвани видеоклипове, които показваха икономическата криза в страната.

На трибуната Борисов покани всички водачи на листи на партията в страната.


„Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Какъвто и натиск да упражняват върху нас, празен чек няма да подпишем“, категоричен беше Бойко Борисов.

Бойко Борисов подчерта, че през последните дни са произнесени много лъжи за финансовото състояние на държавата, но допълни, че истината ще излезе на бял свят много скоро, още с внасянето на проект на Бюджет 2023 в Народното събрание, който се предлага от служебния кабинет.

„Няма да подкрепим предложението на служебните министри за данъчните закони. Защото в нашата програма, данъците не се пипат! Как ще допусна аз целият бизнес - от фризьорския салон, от гаражчето до най-голямата фирма да ги одерат с още 33% данък. Кой ще си плати данъците? Те ще приберат активите, ще излязат в сивата икономика веднага. А и кой им гарантира, че ще е еднократно? Както е еднократно, то ще стане двукратно. Значи ние, и целия бизнес, трябва да платим вересиите на Василев? Няма как да стане такова нещо“, категоричен беше Бойко Борисов.


Лидерът на ГЕРБ заяви, че трябва да се спре с омразата в страната. Той предупреди, че ако тя продължи и след изборите на 2 април, нищо добро няма да се случи за хората. Затова трябва да се преглътне егото, да се прости, дори да се жертва и партийният интерес, но да се направи редовно правителство, категоричен беше Бойко Борисов.

Той говори и за реализираните проекти в Пловдив по времето на управлението на ГЕРБ, включително нова пречиствателна станция, стадиони, спортни зали.

"Остана Околовръстното шосе и досега то щеше да е готово, ако ГЕРБ управляваше, както направихме пътя Пловдив - Асеновград. Но за 2 години нищо не се прави и нищо не се строи", посочи лидерът на ГЕРБ  и допълни, че стадионите също ще бъдат завършени.


Речта на Бойко Борисов беше прекъсвана на няколко пъти от бурните аплодисменти на членовете, които препълниха залата часове преди да го посрещнат. Водещ на предизборната среща на ГЕРБ беше Тома Биков. От  сцената Вежди Рашидов, Делян Добрев, Томислав Дончев и Андрей Новаков отправиха своите пожелания за успех на  извънредните парламентарни избори на 2 април.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Галерия

Още от категорията

"Тренд" измери 0.3% разлика между ГЕРБ - СДС и "ПП - ДБ"

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”. 0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за..

публикувано на 31.03.23 в 15:01

Победителят във вота ще се реши в последния момент, според Галъп

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В борба за шанс за достигане на бариерата "в пакет" са "Български възход" с 3,5% и "Левицата" с 3,3%...

публикувано на 30.03.23 в 13:38

Пет формации влизат в 49-то НС, прогнозира Алфа Рисърч

Предизборните обиколки са довели до известна мобилизация на симпатизантите на ГЕРБ-СДС, главно в по-малките населени места, като формацията повишава леко резултата си отпреди месец и към момента получава подкрепата на 25,9% от твърдо решилите да гласуват. При ПП-ДБ са налице известни вариации и с 25,4% те остават на 0,5 на сто зад ГЕРБ-СДС. Пет..

публикувано на 30.03.23 в 09:24

Напълно сме готови за изборите, декларираха от 16 и 17 РИК

Напълно сме готови за изборите тази неделя, уточнени са всички подробности около видеонаблюдението и попълването на по – сложния изборен протокол. Това обявиха председателите на 16-та и 17-та Районни избирателни комисии Калоян Сухоруков и Янко Радунчев при получаването на 598 000 хартиени бюлетини за вота на 2 април и 983 телефонни устройства, с..

публикувано на 28.03.23 в 13:57

Пристигат бюлетините и устройствата за вота в Пловдив

В Областната администрация на Пловдив днес ще бъдат доставени хартиените бюлетини и записващите устройства за вота на 2 април. Бюлетините са общо 598 хиляди. За 16 многомандатен избирателен район са предназначени 308 000, а за МИР-17 Пловдив област – 290 000. С тях се осигурява вота на 100% във всички избирателни секции. Бюлетините ще..

обновено на 28.03.23 в 06:20