Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вандали унищожават рози в Карлово, издирват ги чрез охранителни камери

| обновено на 18.03.23 в 14:45
Снимка: Община Карлово

Проверяват се записите от всички охранителни камери в зоната срещу 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.
Причината - розите, засадени в тази обособената зона, са умишлено посипани с морска сол, а това ги е унищожило.
За вандалският акт съобщават служители от общинското звено „Озеленяване“, които се натъкнали на унищожените розови насаждения.
При установяване на нарушителя, той ще бъде предаден на прокуратурата за последващи действия.
От общината призовават гражданите да подадат сигнал, ако станат свидетели на подобни вандалски прояви.
През последните две години в Карлово са засадени около 5 000 рози, създадени са и нови площи с насаждения, припомнят от общинската администрация.
По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Още от категорията

60 коли останаха под паднали от вятъра в Пловдив дървета

Над 60 са сигналите за смачкали от паднали дървета автомобили, получени в пожарната . Около 20 са сигналите  за висящи ламарини и  10 за съборени билбордове, съобщиха от Пожарна и аварийна безопасност в Пловдив. Над 100 км/ч достигнаха поривите на вятъра в Пловдив. От началото на бурята вчера около 17:00 часа до момента в „Градини и паркове“ са..

публикувано на 28.03.23 в 18:59

Мъж пострада от паднало върху него дърво в "Северен"

Мъж пострада от паднало дърво на ул. „Петър Шилев“ в Пловдив. Той е на 64 години и се е движел по тротоара, когато върху него се стоварва доста голямо дърво и го затиска.  Наложило се е екипите на Спешна помощ да извадят човека, който е бил с открита фрактура на единия крак и наранявания по главата и на кръста. Мъжът е бил контактен, но леко..

обновено на 28.03.23 в 16:55

Повишен е уранът във водата на Драгойново. Да не се пие!

Водата в село Драгойново, Първомайско и негодна за пиене и готвене заради завишено съдържание на уран. Мониторингът на РЗИ е показал завижение от 5 хилядни над пределно допустимата норма. В тази връзка разпореждането на здравната инспекция е, че водата в селото може да се ползва само за хигиенни нужди.  Мярката ще бъде в сила до получаване на..

публикувано на 28.03.23 в 16:52

Полицията претърсва лихвари в "Столипиново"

Полицейска акция срещу лихвари се провежда в квартал „Столипиново“. Проверяват се два адреса след получена оперативна информация. Изяснява се и дали лихварската дейност е свързана с търговията на гласове за предстоящите избори. "Намерени са тефтери с имена, след като се изясни дали е  с цел търговия на гласове или лихварска дейност ще бъде повдигнато..

обновено на 28.03.23 в 16:22

Най- малко 44 коли са поразени от падналите дървета

Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели - това са само част от подадените сигнали, по които екипите на Пожарната и община Пловдив работят вече 24 часа.  Над 100 км/ч достигат поривите на вятъра в Пловдив. От началото на бурята вчера около 17:00 часа до момента в..

обновено на 28.03.23 в 16:18