Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мартенски сняг затрудни движението в Родопите

| обновено на 18.03.23 в 17:22
Снимка: БТА

Камион се е обърнал на пътя Смолян – Пловдив на разклона за чепеларското с. Зорница. Инцидентът е станал около 15 часа на остър завой. Шофьорът не е пострадал, съобщават от полицията в Смолян.

Заради обърнатия камион движението е било временно затруднено. От МВР смятат, че камионът се е движел с доста висока скорост и не е могъл да вземе завоя. Той е превозвал контейнери с газ, но те са били празни, тъй като катастрофата е станала на връщане от курорта Пампорово.

По – рано днес проблеми по пътя Пампорово – Смолян създаде изненадващият за сезона снеговалеж. Той предизвика задръствания около курорта, къдто новата снежна покривка е 5 см. 

От мартенски сняг побеля и град Смолян. Това се случва два дни преди настъпване на астрономическата пролет.

Заснежените пътища във високите части на Смолянска област се опесъчават и разчистват.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Още от категорията

60 коли останаха под паднали от вятъра в Пловдив дървета

Над 60 са сигналите за смачкали от паднали дървета автомобили, получени в пожарната . Около 20 са сигналите  за висящи ламарини и  10 за съборени билбордове, съобщиха от Пожарна и аварийна безопасност в Пловдив. Над 100 км/ч достигнаха поривите на вятъра в Пловдив. От началото на бурята вчера около 17:00 часа до момента в „Градини и паркове“ са..

публикувано на 28.03.23 в 18:59

Мъж пострада от паднало върху него дърво в "Северен"

Мъж пострада от паднало дърво на ул. „Петър Шилев“ в Пловдив. Той е на 64 години и се е движел по тротоара, когато върху него се стоварва доста голямо дърво и го затиска.  Наложило се е екипите на Спешна помощ да извадят човека, който е бил с открита фрактура на единия крак и наранявания по главата и на кръста. Мъжът е бил контактен, но леко..

обновено на 28.03.23 в 16:55

Повишен е уранът във водата на Драгойново. Да не се пие!

Водата в село Драгойново, Първомайско и негодна за пиене и готвене заради завишено съдържание на уран. Мониторингът на РЗИ е показал завижение от 5 хилядни над пределно допустимата норма. В тази връзка разпореждането на здравната инспекция е, че водата в селото може да се ползва само за хигиенни нужди.  Мярката ще бъде в сила до получаване на..

публикувано на 28.03.23 в 16:52

Полицията претърсва лихвари в "Столипиново"

Полицейска акция срещу лихвари се провежда в квартал „Столипиново“. Проверяват се два адреса след получена оперативна информация. Изяснява се и дали лихварската дейност е свързана с търговията на гласове за предстоящите избори. "Намерени са тефтери с имена, след като се изясни дали е  с цел търговия на гласове или лихварска дейност ще бъде повдигнато..

обновено на 28.03.23 в 16:22

Най- малко 44 коли са поразени от падналите дървета

Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели - това са само част от подадените сигнали, по които екипите на Пожарната и община Пловдив работят вече 24 часа.  Над 100 км/ч достигат поривите на вятъра в Пловдив. От началото на бурята вчера около 17:00 часа до момента в..

обновено на 28.03.23 в 16:18