Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въздушната линейка спаси мъж от Панагюрище с дисекция на аортата

Медицинският хеликоптер транспортира пациент с дисекация на гръдна аорта от Панагюрище до София в късния следобед на 30 август. Спасителната акция е продължила един час. 

В УМБАЛ „Св. Екатерина“ 54- годишният мъж е посрещнат от реанимационен екип и поет за спешно лечение в Клиниката по кардиохирургия на лечебното заведение. 

Дисекация на аортата е тежко, животозастрашаващо състояние, при което е необходимо незабавно лечение, посочват от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

13 забавачки са обновени за 2 месеца в община Пазарджик

За два месеца са извършени ремонти в 13 детски градини и 15 изнесени групи на територията на община Пазарджик, съобщиха от местната администрация. Обновени са покриви и корпуси, фоайета, фасади, подменени са  ВиК и отоплителни инсталации, подови настилки, дограми, кухненски и санитарни възли и игрови площадки, посочиха от Общината.  Ремонтите са..

публикувано на 31.08.24 в 15:21

Калоян Сухоруков най- вероятно ще оглави РИК - Пловдив

Калоян Сухоруков бе предложен от ГЕРБ за председател на 16-та РИК – Пловдив-град. Срещу номинацията на Сухоруков, който беше шеф на РИК-а и през юни, нямаше възражение от страна на представителите на парламентарно представените политически сили на днешните консултации при областния управител за състава на РИК. Тя ще бъде съставена от 17 членове,..

публикувано на 31.08.24 в 13:27

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 31.08.24 в 08:53

Определят съставите на 16 и 17 РИК за изборите на 27.10.

Областният управител на Пловдив Христина Янчева свиква в събота  консултации за състава на двете Районни избирателни комисии за Пловдив-град и Пловдив-област за изборите на 27 октомври.  Покана за участие е изпратена до ръководствата на всички парламентарно представени партии и коалиции в 50-то Народно събрание. Консултациите ще са в сградата на..

обновено на 31.08.24 в 08:50

Новата детска градина „Каменица“ отваря врати с осем месеца закъснение

ДГ „Каменица“ ще заработи през септември стана ясно след като днес кметът Костадин Димитров и родители инспектираха сградата.  От община Пловдив уверяват, че всички проблеми в новата детската градина са отстранени и детското заведение е готово да посрещне новите си възпитаници.  "Течовете и мухълът в сграда са отстранени за сметка на строителя, тъй..

публикувано на 30.08.24 в 15:31