11 семейства с подписка срещу шума и сигнал до кмета на "Източен"

Съседи на бунт срещу шума от климатиците на търговски център

Собственик на търговския център е бившият кмет на Неделино Стоян Беширов

| обновено на 21.02.19 в 13:38
Блокът на бул. „Цариградско шосе“ 18
Снимка: Радио Пловдив

Живеещи на бул. „Цариградско шосе“ 18 в Пловдив недоволстват от шума и вибрациите на климатичната инсталация и аспирацията на новопостроен търговски център в непосредствена близост до 9-етажния блок.
 

„Обектът е собственост на бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов. В него се намират магазин и ресторант, чиито климатици и аспирация пораждат ужасен шум. Толкова е силен, че дори при затворени врати и прозорци не мога да стоя спокойно в стаите, които гледат към ресторанта“, разказа Марияна Янчева, която живее в непосредствена близост до обекта.

До момента 11 семейства са направили подписка срещу търговския комплекс и са подали сигнали до Общинския инспекторат и до кметство „Източен“, а тази сутрин г-жа Янчева е депозирала жалба и в Регионалната здравна инспекция.

„Сигналът на госпожата за шума е препратен към Инспектората. Колкото до въпроса защо климатиците са поставени там - така е според плана и строителното разрешение, одобрено от Голяма община“, обясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

„Нямаме правомощия да измерваме шума вътре в жилище, но навън не сме констатирали отклонения от нормите“, заяви шефът на инспектората Ангел Славов.

Марияна Янчева