Промяната на позицията на ГЕРБ е в по-разумна посока

ГЕРБ се отказа от амнистията на дълговете на Главното мюфтийство. Задълженията на вероизповеданията, натрупани до 31 декември 2018 г., няма да бъдат амнистирани, а разсрочвани. Това оповести Цветан Цветанов, председател на групата на ГЕРБ в НС. Темата коментираме с доцент Антоний Гълъбов.

Със сигурност е повлияло решението на част от Обединени патриоти, които много остро се противопоставиха на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. От друга страна – публичното говорене стана изключително агресивно. И в това отношение промяната на позицията на ГЕРБ е добра и тя е в по-разумна посока. Това заяви доцент Антоний Гълъбов.

Той коментира и реакцията на ДПС след обрата.

Както виждаме много пъти през последните месеци – ДПС не е готово да подкрепи радикалния курс на Корнелия Нинова. ДПС не желае предсрочни избори. И най-вероятно ДПС ще приеме този вариант, независимо от неудовлетворението си. Още повече, че той е и по-разумен вариант от държавническа гледна точка. Защото опрощаването на дългове дава лош сигнал към редовните платци. Това е тема, в която тепърва държавните стандарти трябва да започнат да навлизат. И е добре да се случва чрез разсрочване, а не чрез опрощаване на дългове, коментира още доцент Гълъбов.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов можете да чуете в звуковия файл.