"Точно днес" - на ръба на сезона за ръбовете на Закона

Скандалната констататация,че над 30% от българските пенсионери ще получат по-малки пенсии, заради новата формула за изчисления, нажежи до крайност страстите, а премиерът събра спешно, заедно със социалния министър, синдикати и експерти.

Вероятността действията на НОИ да доведат  до социален взрив и необходимостта за гарантиране на повече справедливост на базата  на детайлни изчисления за работещата в полза на пенсионерите формула, необходимостта от  законодателни промени и  обществен консенсус  - теми на разговора с председателя на социалната парламентарна комисия д-р Хасан Адемов.

Ще станат ли по-отговорни родителите на децата, които не посещават забавачките повече от три дни месечно и - на отсъстващите ученици повече от  пет учебни, след като получаването на социални помощи бъде обвързано с това изискване?  За предлаганите от ГЕРБ законодателни промени  - събеседник –  Светлана Ангелова – заместник-председател на  социалната комисия в Парламента.

Проблемните въпроси, свързани с туристическата индустрия на страната ни, която формира 13% от  брутния национален продукт, са в основата  на организираната от Българската Хотелиерска и Ресторантьорска  Асоциация дискусия в Марково. За необходимите реформи, от които се нуждае икономическата среда в областта на туризма и намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш –  Еню Енев – председател на Сдружение  на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“.

В зоната за култура  след 9.00 ч. чуйте автора на  рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов  с разказ за считания за създател на географията в Елинистичен Египет математик, географ и астроном Ератостен.

А преди новините на БНР в 7.00 ч. –  първите минути от утрото си споделя за слушателите на програма „Точно днес“  маестро Мичо Димитров -  концертмайстор на Пловдивската опера – гост на седмицата в рубриката „Добро утро, ден“.