Паркирането в Пловдив - мисия невъзможна?

За последните 7 години новорегистрираните автомобили в Пловдив са се увеличили с около 50 хиляди, по информация от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. 

В същото време новите паркинг-зони, в това число и тези, които се обособяват по общинската наредба за платени паркоместа, не успяват да удовлетворят нуждите на шофьорите за домуване на колите в града.

По общинската наредба за платени паркинги в "Северен" до сега са отдадени повече от 300 места. В района имат проект за още 5 зони, но дали ще се изградят, зависи от финансирането.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев казва, че до настоящия момент за Район северен са отпуснати 130 хил. лв. Но те не са само за паркинги, а за  дупки, тротоари, детски площадки. И реално за паркинг зони няма финансиране в момента.

Пари чакат и в "Южен", където до сега са отдадени близо 500 места по наредбата за платено паркиране. За паркоместа пък реално чакащите са 1500, според районния кмет Борислав Инчев. Ако ОбС и Общината кажат, че проблемът с паркирането е приоритет, би трябвало да финансират исканията за финансиране.

И от двете кметства са подали в Общината такова. Но казват, че не знаят кога и как ще им отговорят. А пловдивчани чакат решение на проблема, защото трудно намират места дори и пред домовете си.