Цветовете поглеждат „Точно днес“

Отново сме домакини на  „Икономически форум Пловдив“. Очаква се премиерът Бойко Борисов да открие събитието, като над 55 международни експерти ще участват в различни тематични панели. Икономистът Георги Ганев ще коментира предизвикателствата за страната ни в сферата на бизнеса. Кога  ще влезем в чакалнята на еврозоната? Кога европейските ни партньори ще кажат „Да“ за Шенген? Защо банките хвърлят сянка върху перспективите за еврото?

На 26-ти юни отбелязваме Международния ден за борба с наркотиците. Психологът Даниела Димитрова ще ни запознае с работата на Обищинския съвет по наркотични вещества в Пловдив, и в частност на Превантивно-информационния център.

С проф. Въльо Николов, директор на Техническия университет в Пловдив говорим за ремонта и възстановяването на корпус 3 на университета. Особеното е, че сградата е архитектурен паметник на културата. Целта е бившият католически колеж „Св. Йосиф“ да се превърне в съвременен научен център с 20 лаборатории.

Фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив ще завърши с връчване на награди на отличените в литературния конкурс „Наследници на траките“, и музикално-поетична програма.

Проф. Ваня Лозанова от БАН споделя постиженията си в сферата на писмените знаци на траките, и необходимостта от провеждане на научната конференция в рамките на фестивала.  

Преди новините в осем Анастасия - Мария Тучева от осми клас на Национална търговскка гимназия в Пловдив, ще покани слушателите на благотворителен концерт и търг в двора на гимназията от 17 часа.

В „Добро утро, Ден“ проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ ще ни каже, какво е пътят за него, защо трябва да поглеждаме назад, но да не се връщаме.

В рубриката „Великите европейци“, Пламен Асенов разказва за италианския революционер Джузепе Гарибалди, който става капитан на търговски кораб. Дава клетва да се бори за независимостта и единението на родината си.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 26-ти юни 2019 г. от 6.00 до 9.30 часа.