Агресивният ученик от Пловдив ще бъде обучаван самостоятелно

| обновено на 01.07.19 в 12:59

Момчето, което се появи в клип в социалните мрежи с агресивно поведение към учителка в пловдивско училище, ще премине в самостоятелна форма на обучение от следващата учебна година. 

Педагогическият съвет на СУ "Паисий Хилендарски“ изпрати доклад до РУО в Пловдив, в който предлагат ученикът да смени дневната форма на обучение и също така да бъде преместен в друго училище след проверка на случая.

Припомням, че в социалните медии бе разпространен клип, заснет от съученици на 15-годишно момче, което учи в 9-и клас на  СУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив. Във видеото момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). Деветокласникът, който на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

Директорът Илия Къртев съобщи, че ще поискат съдействие на полицията, за да уточнят от кой IP адрес е разпространен клипът и съответно кой е автор на заснетия материал в училище.

Момчето е с проблемно поведение и има три двойки за срока, за които трябва да се яви на поправителни изпити, каза още Къртев. След това трябва да се обмислят детайлите за самостоятелно обучение, защото според педагозите това е най-удачната форма за него.