БК Академик се готви усилено за новия сезон

Пловдивският баскетболен тим Академик Бултекс 99 вече се готви за началото на новия сезон под ръководството на старши треньора Асен Николов и помощниците му Йордан Янков и Йордан Иванов. Засега в заниманията се включват само българите, като чужденците се очаква да се присъединят към отбора в края на месеца.

Щабът успя да задържи опитното ядро, около което се гради играта в последните няколко сезона – капитанът Васил Бачев, Адриян Секулов, Александър Груев, Мартин Сотиров и Венелин Христов.

Към тях ще бъдат добавени и 5 нови попълнения, като крилото Тенчо Тенчев, който в последните години играе успешно в датския Хорсенс, вече тренира с новите си съотборници.

Останалите нови са американският пойнтгард Уилям Пери и американският център Алекс Лонг, черногорецът Василие Кнежевич, който е тежко крило, и босненският национал Обрад Томич, който играе като център.

Миналата година отборът започна под ръководството на сърбина Дарко Костич, който бе освободен след поредица от неубедителни мачове.

След завръщането на Асен Николов Академик спечели историческо трето място в Балканската лига, като малко остана отново да бъде в Топ 4 в НБЛ, но остана на петата позиция. В турнира за Купата на България пловдивчани не успяха да се класират за полуфиналите.

За новия сезон Асен Николов иска да достигне до един финал и до трето място или в НБЛ, или в турнира за Купата на страната.