250 запалени гуми задимиха Столипиново

Пожар на отпадъци и стари гуми потушиха пловдивските пожарникарикари до реката в Столипиново. Заради гъстия черен дим много хора напуснаха района. Временно с полиция бяха затворени и две улици в квартала  - "Крайречна" и "Ландос". 

Шест коли с огнеборци са изпратени на пожара в Столипиново. Към 16 часа той вече е овладян и опасност от разрастване няма, както няма опасност и за хората, съобщи директорът на Противопожарната служба комисар Георги Мангараков. 

Погасени са около 250 гуми импровзизирано сметище и отпадъци от хладилници, затова и димът е гъст и черен. Няма опасност за хората. 

Следобед всички екипи на огнеборците в града и региона бяха на терен в гасенето на още 6 пожара. Заедно с тях служители на Горското стопанство в Хисаря и доброволци се включиха в локализирането на пламналата нискостеблена растителност, храсти и шума около Воден камък до село Бегово. 

За деня бе обявен екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 13 области на страната, сред които и Пазарджик. Потушава се и пожар на запалилото се сметище в квартал „Каменица“ на Велинград,