Коледна магия „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Утрото на празничния 5 декември посрещаме със Стефан Вълдобрев и най-новата песен на „Обичайните заподозрени“ – „Лепило за брада“. А с нея ще си припомним, че е време за случване, тъй като до Коледа ни делят точно 20 дни.

Със Стефан Вълдобрев ще говорим за вярата, за смисъла на Рождество и как една песен се случва за по-малко от месец, когато има творчески дух.

И тъй като Коледа е време за чудеса, ще ви призовем да отворите сърцата си. За поредна година кампанията „Българската Коледа“ набира средства, с които подпомага лечението на деца в тежко здравословно състояние и се осигурява апаратура за нуждите на детските клиники. Живка Танчева ни среща с майката на тринайсет годишния Алекс от Пловдив, който страда от аутизъм и се нуждае от генетично изследване.

И още теми „Точно днес“:

Пловдивчани излизат на пореден протест срещу презастрояването на район „Южен“. По темата ще говорим с Димитър Колев, председател на Инициативния комитет.

От каква промяна се нуждае българското образование? За слабите резултати на родните ученици от международното изследване PISA и новите идеи на Министерството на образованието ще говорим с Боян Захариев, програмен директор по образователни политики към Институт „Отворено Общество“.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – гостува ни Борис Стоилов, който открива изложба с илюстрации в галерия Arsenal of Art в Капана.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“ с Евгени Тодоров.