Фокусите "Ден след ден"

Докъде стигнаха усилията на общината да облекчи трафика в Пловдив? Има ли резултати от въвеждането на нова организация на движението на възлови кръстовища в града? Къде са въведени промените и къде предстоят? Каква е обратната връзка с шофьорите? Темата ще коментираме с Пламен Вълков, директор на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Какво мислят участниците в движението в Пловдив? Коментарите от първо лице събра Севдалин Палаузов.

Очакваме и информация от обявената за днес среща на заместник-кмета по социални дейности Анести Тимчев с роднините на пациенти от Дома за хора с деменция. Темата следи Веселина Пеева.

Живка Танчева ни среща с Чавдар Здравчев, учител и директор от Първомай, предложен за награда в националния конкурс „Иноватори в образованието“.

И още

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът ще е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика.

Нов вирус – убиец тръгна от Китай и се разпространи по света. Какво се знае за мистериозния коронавирус и можем ли да се предпазим? Разговорът ще е с доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София. 

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния петък. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.