Радио Пловдив с награда "Сирак Скитник"

| обновено на 13.02.20 в 12:17
19
Снимка: Ани Петрова, БНР

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония   в БНР. На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: БНР има най-важното качество – достоверността. 

Колективната награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получи Радио Пловдив за своя проект „Мечтата и реалността – заедно“ - поредица предавания, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г. Отличието бе спечелено в конкуренция с други 10 проекта на националните и регионални програми на БНР. Само в периода от януари до май 2019 творческите екипи на пловдивското радио са подготвили и излъчили 100 часа културно съдържание! Наградата получи главният редактор Марин Данев. С предаванията си Радио Пловдив отстоява ценности,които създават настоящето,пишат история и проектират бъдещето, подчерта той. По думите му, тези ценности са нашата инвестиция в почтеност към обществото и професионалните стандарти. Той припомни, че отстояването на ценностите е и причината по Радио Пловдив да звучи на всеки час Let It Be!

Индивидуалната награда за радиожурналистика, за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година получи Стефка Бакърджиева, от Радио Бургас. 

По предложение на Обществения съвет към Българското национално радио беше връчена и специална награда. Получиха я колегите от Програма „Хоризонт“ за значим принос в развитието на Българското национално радио. Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио беше връчена на Мартин Минков, програмен директор на Българското национално радио.

В звуковия файл ще чуете главния редактор на Радио Пловдив Марин Данев.


Снимки: Ани Петрова