Вино и любов в Операта на 14 февруари

| обновено на 14.02.20 в 10:08

Опера Пловдив кани всички влюбени и почитатели на виното на двоен празник.  

Навръх 14 февруари ще се отбележат Трифон Зарезан и Свети Валентин в една вечер с комичната опера „Любовен еликсир” от Доницети, в която двама влюбени не могат да съберат смелост да кажат „Обичам те” и празничен коктейл.

"Езикът на любовта днес е вплетен в рекламни послания - поднесени с намигване и усмивка, но и празни от съдържание и чувства шаблони, които просто продават.  Общуването е подложено на изпитания, и то в най-красивите си нежни и интимни моменти тогава, когато изразяваме чувствата си. Днес общуваме с нея, чрез нея - рекламата. И става "чудо" - проблемите ни изчезват.  Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер.... Дали е така, обаче?", задава своите въпроси режисьорът доц. Нина Найденова. Диригент на "Любовен еликсир" е Константин Добройков.

Режисьорът Георги Динев заяви в интервю за Радио Пловдив, че Държавна опера-Пловдив е подготвила много изненади за публиката.

Избрахме „Любовен елексир“ специално за Деня на влюбените. Човек трябва да събере смелост и да каже „Обичам те!“, коментира Георги Динев.   

Интервюто с режисьора Георги Динев е в звуковия файл.