Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" разговор за книгите - хартиени и електронни

Три въпроса в "Срещите"тази събота: Ще изгони ли от домовете и навиците ни електронната книга печатната си посестрима?  Ще се превърнат ли библиотеките в 21 век от информационни в културни центрове?  Всички истории ще продължат да се надяват на четящите..

обновено на 14.06.19 в 16:49

В "Срещи"-те тази събота

Тази събота "Срещи-те" Ви предлагат разговор с  председателя на Съюза на руските журналисти Владимир Соловьов. Коментираме  журналистиката в епохата на интернет,  свободата на словото,  демокрацията.  Чуйте мнението му за промените в Европа и Русия,..

публикувано на 08.06.19 в 08:24

В "Срещите" - разговор и за порасналите деца :)

В утрото на 1 юни Антон Стайков, авторът на" Кратка история на българския комикс" и "Българският буквар - 200 години в първи клас", проф. Георг Краев - най-добрият познавач на българската традиция, проф .Дрозстой Стоянов - психиатър, Гергана Герасимова..

обновено на 01.06.19 в 08:44

Тази събота в "Срещи"-те

Тази събота "Срещи-те" ще търсят  отговорите  на магията Българско Възраждане: с философа Тони Николов и инж. Любозар Фратев - бизнесменът, който вече 13 години преиздава  позабравени, пренебрегвани или  умишлено неиздавани исторически четива -   за..

обновено на 25.05.19 в 10:35

В "Срещите" разговор за светите братя Кирил и Методий

Тази събота е 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий.  Да си спомним за тях и великото им дело, все така актуално и днес.  Да си припомним, че българските азбуки са сакрални, най-доброто на българския дух. Да отбележим, че през Средновековието..

обновено на 11.05.19 в 09:15

В "Срещите" разговор за папа Франциск

Тази събота "Срещите" ще ви предложат разказ за папа Франциск.  Папа Франциск през погледа на журналистите Тома Томов, който казва, че за него това е най-интересният човек на столетието и Димитър Ганчев, колегата от радио Ватикана, който е имал..

обновено на 04.05.19 в 10:15

В "Срещите" - за виталността на европейската мечта

Тази събота  с философа Тони Николов, европейския интелектуалец Харалампи Орошаков и историка Симеон Кацаров ще  питаме и мислим - какво става с Европейската мечта? Наистина ли помръква? Какво иска европееца и защо понятия като ляво и дясно се..

обновено на 20.04.19 в 10:25

В "Срещите" - неортодоксален художник и ортодоксален историк

Тази събота  "Срещите" ви предлагат един разговор с интересния  творец, когото европейските  изследователи наричат "неортодоксалния" художник и "ортодоксалния" историк" - Харалампи Орошаков.  За времето ни, за ценностите ни, за изкуството на 21 век, за..

обновено на 13.04.19 в 10:29

В "Срещите" - за нас и духовните водачи

Гостът на  "Срещите" тази събота е по ваш избор - чаровната Гергана Герасимова, дамата, която казва и доказва, че сценарият на нашия земен живот е написан от нас самите, плюс духовни водачи. И още - вижда като на длан във всички измерения и..

обновено на 06.04.19 в 10:09

В "Срещите" разговор с Христо Нанев за реинкарнацията

 "Срещите" тази  събота ще  мислят върху изреченото от Есхил "Важното е да знаем не много , а  нужното... и тогава ще сме мъдри".  Но кое е нужното знание - това ли че сценарият на нашия земен живот е написан от професионалисти, с наше съгласие, разбира..

обновено на 16.03.19 в 09:05