Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" - големите любови на античността

В деня на любовта в "Срещите" -  големите любови на античността.  С Диана Николова  - за  образа на жената  в онова далечно време - муза, модел, хетера, съпруга?  А философите на древността, както и днес, са  на различни полюси. Защо ? "Срещите"..

обновено на 14.02.15 в 13:25

В "Срещите" на 7 февруари - кой е Петър Дънов?

На 7 февруари в "Срещите" - кой е  Петър Дънов?  100 години след първата му публична лекция разбираме ли  го и като как ще се случат поръките му "Ще обичаш хората без пари,ще учиш хората без пари...."  В събота  с д-р  Светла Балтова и..

обновено на 07.02.15 в 12:02

В "Срещите" - Европа и/или СИРИЗА

Какво става в Европа след победата на СИРИЗА ?  Вот срещу статуквото в  ЕС, срутване на  старата обяснителна схема на света или  налагане на "мек народен капитализъм", а какво е това "мек народен капитализъм"?  В дебата ще участват: Валентин Вацев,..

публикувано на 30.01.15 в 10:41

В "Срещите" - наблюдателят от "Сан Стефано"

И този век ли ще наречем разглобен? Какво става с нас и със света? Наблюдателят от "Сан Стефано" Тома Томов за времето ни, височайшите визити и  за нас - хората на 21 век. В "Срещите" на 24 януари от 9.00 часа.

публикувано на 23.01.15 в 11:25

В "Срещите" разговор за проблемите на българското висше образование

Темата "образование" е винаги актуална , най-малкото, защото през 21 век  знаещият е повече от безгрешния и защото след 40 години питането на писателя-емигрант Георги  Марков "Защо у нас за разлика от целия нормален  свят се полагат специални грижи..

публикувано на 16.01.15 в 13:22

За новогодишната реч на папа Франциск в предаването "Срещи"

Сред болестите, които мъчат висшето духовентво на Ватикана, а  защо не и свeтът днес - са: "духовният Алцхаймер, "тероризма на празнодумството","екзистенциалната шизофрения" и т.н и т.н ....до 15 на брой....и питането  "наистина ли часовете са..

обновено на 10.01.15 в 10:32

За Началото - в "Срещите" на 3 януари

За очакванията, тържествата, комплексите и страховете, свързани с Началото, са първите разговори в "Срещите" в първата събота на 2015-а. Събеседници на Людмила Сугарева са журналистът и издател Петко Атанасов, автор на книги за древните цивилизации, и..

публикувано на 03.01.15 в 12:34

В "Срещите" - разговор за Артур Фон Хун и "българските бурни времена"

128 години след написването й какво ни казва книгата "Из българските бурни времена" на  Артур Фон Хун ?  Кой  е Артур Фон Хун и защо превратът срещу княз Александър I на 9 август 1886 г се премълчава в българската история? И зловредна ли е руската..

публикувано на 19.12.14 в 11:22

Предколедно за радостта в Господа с проф. Георги Каприев в "Срещите"

Какво става с радостта в Господа ? С онова  спокойно, смирено, радостно и  свободно стоене пред  Бога? Защо днес се търси святост, която дава много, но не изисква нищо?  И още много въпроси 12 дни пред Рождество Христово в разговор с проф.Георги..

обновено на 13.12.14 в 10:18

В "Срещите" - ще има ли Музей на толерантността в Пловдив

Ще се окажат ли  прави  Светите отци, че не политиката, не науката, не технологиите ще спасят човека , а вслушването му в проповедта на помирението, на любовта и справедливостта,  на приемането на  Другия, на различния, дори на врага.  Музей на..

публикувано на 05.12.14 в 12:25