Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваЗа успеха, лидерството и егономиката в "Срещи"-те на 18 октомври

В "Срещи"-те ще говорим за умението  да управляваш успех на нашата географска ширина, там където няма проблем с началото, със стартирането на идеята.  Проб лемът е, че обикновено нещата не се довеждат докрай, и обикновено не се финализират...

публикувано на 17.10.14 в 10:47

Световноизвестната Галина Врачева в "Срещи"-те на 11 октомври

Прочутата пианистка Галина Врачева за импровизациите в музиката и живота.   И още - за надхитрянето й с умението да възприемеш и приемеш действителността. Галина Врачева за основната цел на съдбата  да те вкара в нежелани диалози, за които с..

публикувано на 09.10.14 в 14:37

Кой е българският цар Самуил, разговор в "Срещи"-те, 1000 години след смъртта му...

Кой е цар Самуил? Защо още  в ония  далечни времена го наричат "българския диктатор", а днес  го  притурят към Шекспировите герои-Хамлет, Тит Андроник, Крал Лир, Макбет, Отело?   Защо 1000 години след последната му битка не заглъхват  сблъсъците..

публикувано на 03.10.14 в 11:38

В "Срещи"-те Мая Вапцарова за чудесата на Родопите и Тракия

Когато застанем пред каменния дневник на цивилизацията - какво четем там и разбираме ли го ?  Разговорът ще е с   Мая Вапцарова по  книгата й "Преди да тръгне времето".  Ще питаме за чудесата на  Източните Родопи и твърдението, че Тракия е духовен..

публикувано на 26.09.14 в 10:49

За мира и войната в "Срещите"- те на 20 септември

На 20 септември в "Срещи-те" за мира и войната в годината 2014-та.  Ден преди световния ден на мира, обявен от ООН, ще мислим защо битува мисълта  "Дългият мир е по-лош от всяка война".  Нали в Светото писание има заповед "Не убивай"! Ще дойде ли..

публикувано на 19.09.14 в 10:39

"Цената на безмислието" според Георги Данаилов в "Срещи"-те на 13 септември

На 13-ти септември в "Срещи"-те - писателят Георги Данаилов за "Цената на безсмислието"... "Човек поне веднъж - дваж трябва да се е питал: "Абе,  аз умен ли съм или не съвсем"?...  Аз казано откровено, съм си  задавал съдбоносния въпрос. И съм се..

обновено на 12.09.14 в 16:55

За Съединението и Пловдив в "Срещи"-те с Николай Илчевски и Милен Русков

За Пловдив, градът,  по чиито улици "ако вървиш - ставаш  философ"... За жертвата на пловдивчани, осъзнали, че ще изгубят, ако не са столичани, но ще останат румелийци, а не българи!  Разговор с журналиста Николай Илчевски и писателя Милен..

публикувано на 06.09.14 в 15:31

"Срещи"-те на 30 август - Петър Увалиев

Разговор за големия българофил Петър Увалиев по книгата на Бригида Йосифова "Обещах да запомня".  Човекът, който ни заръча да  живеем със съюза "и", а не с "или-или", защото според мъдреца Увалиев - "Рано или късно всички гръмогласни идеологии..

публикувано на 29.08.14 в 11:35

На 16 август в "Срещите " на Людмила Сугарева

    Тибет, вратата към други светове, какви?      За разбирането, че там можеш да нямаш Бог в  душата си, но си длъжен да се подчиниш     на могъществото на природата, духовете на джунглата, суеверията на морето.      Разказ от първо лице на д-р..

обновено на 16.08.14 в 10:20

Защо в Светата Троица няма жена - в "Срещи"-те на 9 август

По книгата на Богомил Герасимов "Мистерията Ева " питаме коя е жената преди Ева - Лилит и къде и защо изчезва тя?  Вярно ли е,  че в Библията няма равенство между мъжа и жената? Затова ли и в Светата Троица няма жена? Отговорите  - в "Срещи"-те на..

публикувано на 08.08.14 в 13:06