Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 22.00 до 23.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваТази събота "Срещи"-те навършват 19 години

 На своя рожден ден предаването избира да говори за любовта като  човешка способност, защото  "само чрез любов човек може да се доближи, както  до сърцето на прокажен, така и до нозете на Господ".  Защото  след 19 години сме разбрали, че последното..

обновено на 10.03.18 в 09:45

В "Срещите" разговор за прочита на историческите дати

На 3 ти март в "Срещите" - един разговор без историци...  Мисли и гледни точки на режисьора Явор Гърдев, публициста Тони Николов и писателя Рашко Сугарев. За прочита на националния ни празник и за историческите маркери на  деня 3 март.  Както и за това,..

обновено на 03.03.18 в 10:14

В "Срещите" за Пловдив и "великолепните съвпадения"

Знаците, посланията от най-доброто на европейската цивилизация в най-древния жив град Пловдив...Търсим ги  по книгата на Пенка Калинкова "В търсене на великолепните съвпадения". Питаме как сме със сетивата си да усетим едно или друго време, една или..

обновено на 24.02.18 в 15:32

В "Срещите" разговор за въпросителните на/за Левски

Тази събота в "Срещите" - пет въпроса към българските историци!  Как така и защо Апостолът  е осъден на смърт по  показанията на един единствен човек? Защо още в  началото на процеса великият везир настоява Левски непременно да бъде обесен?..

обновено на 17.02.18 в 09:36

В "Срещите" разговор за виното и любовта

В "Срещите" тази събота - наистина ли виното и любовта са ортаци в стопанисването на нашите души?  И  във виното и в любовта се оглеждаме, дали? И ще се съгласим ли, че  любовта е  независимост, избор, съзнателна стъпка, а виното е зависимост. В месеца..

публикувано на 09.02.18 в 11:07

В "Срещите" разговор за ...срещите по пътя

В "Срещите" тази събота: Какво значи да сключиш договор със самия себе си? Какво значи на три въпроса - какво, как и колко да отговаряш всеки ден?  И защо "колко" се оказва най-трудният? По книгата на инж. Никола Добрев "Срещи по пътя"  с автора й -..

публикувано на 02.02.18 в 10:23

Проф. Инна Пелева и новата й книга - тази събота в "Срещите"

Разговор с проф. Инна Пелева за книгата й "Георги Марков - снимки с познати". За  беглеца, писателя, дисидента, човека Георги Марков, живял като повечето от нас -  едновременно с истината и неистината за себе си.  За българската интелигенция  по времето на..

публикувано на 26.01.18 в 16:47

В "Срещите" - спомен за Иван Андонов

Тази събота в "Срещите"- спомен за големия Иван Андонов. За човека, който притежаваше толкова много дарби - художник, сценарист, актьор, режисьор, аниматор, колекционер на класика... Кое е първото? Пръстът на съдбата, семейството, времето, любовта?.....

обновено на 19.01.18 в 16:44

В "Срещите" разговор за мистика и езотерика

Тази събота  в "Срещите" - що е това езотерика и как тази дума, спомената за първи път в 166 година от Лукиан от Самосата, се връзва в 21 век. Кои са големите имена езотерици и защо тръпката към знанието, получено по вътрешен път, печели все повече и..

обновено на 13.01.18 в 08:58

В "Срещите" на Богоявление разговор за богове и хора

В първата събота на 2018- а "Срещите" ви предлагат разговор  за Богоявление, както и за Рождеството, което част от православния свят посреща днес. И още в деня на 170- тата годишнина от рождението на Ботев, поетът който изрече "О, мой Боже , правий..

обновено на 06.01.18 в 11:29