Хората не очакват чудеса от политиците, те обаче са някак уморени

Кристалина Георгиева бе единодушно одобрена от евродепутатите за комисар по бюджета и човешките ресурси. Решението е взето от трите ресорни комисии, които я изслушаха – "Бюджети", "Бюджетен контрол" и "Правни въпроси".  На продължилото повече от 3 часа..

публикувано на 03.10.14 в 15:51

Очевидно е, че страната не е в катастрофа, но тя е на кръстопът

Четири, пет, шест, седем или осем. Прогнозните резултати на социолозите сумират  печелившите  партии в надпреварата  за 43-то народно събрание във възходяща градация, колкото повече наближава изборния ден.   Парламентарните избори  обаче, колкото..

публикувано на 03.10.14 в 11:02
Емил Спахийски

Заложили сме си капани, които гърмят и миришат

Дни като днешния оконтрастяват видимо дефицитите на общественото ни живеене – тези дефицити, които ни правят  и бедни, и неуверени, и нервни, и тъжни.  Устойчивата цикличност, с която ни връхлитат трагедиите, стоварва купища трудни..

публикувано на 03.10.14 в 10:17

Шарен парламент прогнозира ЦАМ

Шест или седем партиен парламент прогнозира Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Според национално представително проучване на Центъра, направено с лични средства между 25 и 30 септември сред 1010 души, ГЕРБ биха получили вота на 35,5 на сто от..

публикувано на 02.10.14 в 15:41

В "Извън протокола" - Светозар Гледачев

Днес в „Извън протокола” влиза финансовият анализатор Светозар Гледачев.  Коментарът му за битието на най- потърпевшия от поскъпването - народа е днешният ни цитат. 

публикувано на 02.10.14 в 15:11

Дъждовете съсипаха гроздето, вината поскъпват с 40 на сто

Наполовина по-малка е реколтата от грозде в Пловдивските масиви в сравнение с тази от миналата година, установи репортерска проверка на Радио Пловдив. Намалението е както за винените сортове, така и за десертните. Изкупната цена е около 1 лев за..

публикувано на 02.10.14 в 14:14

Вдигаме БВП с парите от проституция, наркотици и контрабанда

Проституцията, наркотиците и контрабандата, които от този месец се включват в изчисляването на брутния вътрешен продукт, увеличават неговата стойност със 192 млн лв годишно. Всъщност, тук се налага и нова методика, по която работи Националния..

публикувано на 02.10.14 в 10:17

КТ "Подкрепа": Необходим е Национален център по утилизация

Най-вероятно човешка грешка е причината за експлозията в барутния цех в Горни Лом. Това заяви Тодор Воденов - лидер на Синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа". Стремежът за по-бърза работа и повече печалби е довел до трагедията. Тодор Воденов е..

публикувано на 02.10.14 в 09:53

Западът срещу "Ислямска държава" - стрелба с пушка по ято комари над блатото

Накъде върви светът- изправен ли е пред глобална криза? - Конфликтите в Сирия и  Украйна, вирусът "Ебола"в Африка... Накъде върви светът- изправен ли е пред глобална криза? - с този въпрос започва разговорът на Неда Велкова с експерта по сигурност и..

публикувано на 01.10.14 в 16:55

Алфа Рисърч: ГЕРБ - 34.1%, БСП - 19.1%, ДПС - 15.4%, голямата интрига са малките партии

На финала на една пасивна и доста вяла от страна на основните играчи кампания, в която и ГЕРБ и БСП се държат като партии, чиято участ е вече предизвестена, големият печеливш и голямата изненада могат да се окажат малките партии.  Това е..

публикувано на 01.10.14 в 15:21