Дилян Пеевски е лицето на българското задкулисие

Поредната дата  за падането на кабиента Орешарски е утре?-  След консултативния съвет по национална сигурност при президента – така, както бяха направени някои заявки.   Но дали?  И  дали в този контекст е  сюжетът,  свързан с обвиненията в  опит..

публикувано на 16.06.14 в 11:05

Изложбата “Руският екслибрис в библиотеките по света” се открива в Народната библиотека „Иван Вазов”

Изложбата “Руският екслибрис в библиотеките по света” се открива в Народната библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Екслибрисът - изкуството на книжния знак, е именен печат, който обозначава nринадлежността на дадена книга към определена колекция. Той..

публикувано на 16.06.14 в 05:57

„На шестия ден” – с журналистите Ваня Драганова и Евгений Тодоров

От Danswithme до Dansnomore 1 година от календара на България Протест и управление в криза В текста и контекста на седмицата - с ключова дума „оставка”  Чуйте в „На шестия ден” коментара на журналистите Ваня Драганова и Евгений Тодоров Водещ:..

публикувано на 14.06.14 в 09:44

Молитва за BG: "Господи, дай ми днес акъла, който ще ми дойде утре"

Петък 13-ти се оказа добър ден за правителството на Пламен Орешарски. Въпреки фатализма на датата, кабинетът  оцеля в петия вот на недоверие, поискан от ГЕРБ за провал във фискалната политика.  Тъмни облаци обаче надвиснаха над КТБ и Цветан..

обновено на 13.06.14 в 20:09

"Форум" от "Позитано" 20 в Брестник

Политика, череши и футбол – така изглежда дневния ред на хората от Брестник. Селото е прочуто и известно. Най-вече на водещи политици у нас, които с торба обещания, са прекрачвали прага на „Позитано” 20 в Брестник. Там тази седмица политици няма,..

публикувано на 13.06.14 в 17:30

Пеевски е поръчал Цветан Василев, а не обратно

Банкерът Цветан Василев е подготвял убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски – това е бомбата, която разпространи с днешна дата информационната агенция „ПИК”. Ще припомня, че източници от разследването, цитирани от националното радио, са съобщили,..

публикувано на 13.06.14 в 16:08

В "Извън протокола"-топка или "въздух под налягане" за Бойко

"Извън протокола", макар и чрез протокола на Народното събрание -  председателят на парламента Михаил Миков показа какъв подарък е подготвил за рожденния ден на Бойко Борисов. Лидерт на ГЕРБ е роден на 13 юни 1959г. Футболните страсти, дългото..

публикувано на 13.06.14 в 13:32

Южен поток е икономически неизгоден за България, твърди журналистът Калин Манолов

Тази седмица стана ясно, че Реформаторският блок разполага с информация, че дни след провеждането на евроизборите България е подписала договор с "Газпром". Това би означавало, че БЕХ е взел 620,7 милиона евро кредит от Газпром при 4,25% лихва..

публикувано на 13.06.14 в 11:10

Валери Жаблянов от БСП за предсрочните избори и за Южен поток

Как продължават да отиграват ударите участниците във „феърплея” на 13 юни петък-ще питаме  с това интервю социалистите.  Фактите за БСП ще обобщава депутатът Валери Жаблянов, който отстоява максимата да не се бърза с оставка на правителството,..

публикувано на 13.06.14 в 10:32

Доц. Илия Кожухаров за среща тази неделя в Балабановата къща

Гост в студиото ни е доц. Илия Кожухаров – от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  С него имаме специален повод да говорим – да стъпим на авансцената, за да ви кажем за една среща-разговор с композитора проф. д-р Димитър..

публикувано на 13.06.14 в 10:24