В "Извън протокола" - литературният историк Младен Влашки

В днешния "Извън протокол" влиза водещият на предаването за книги по Радио Пловдив и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски" Младен Влашки.  Място в усмихнатата ни рубрика му запазват неволите в общуването със студентите филолози и сблъсъкът му с техните..

публикувано на 20.05.14 в 15:21

Държат под ключ най-атрактивния музей в Асеновград през уикендите

Палеонтологичният музей в Асеновград ще носи името на своя създател и директор Димитър Ковачев, ако бъде прието предложението на кмета Емил Караиванов, внесено за обсъждане в местния парламент.  Ковачев почина на 85-годишна възраст в края на миналата..

публикувано на 20.05.14 в 13:23

Авангардистът Иван Мудов представя "Безчувствена изложба"

„Безчувствена изложба” – така се нарича експозицията на художника авангардист Иван  Мудов. Тя ще бъде открита тази вечер в пловдивската галерия „Сариев”. Интересното е, че изложбата ще бъде експонирана в две пространства - в галерия „Сариев” – на ул...

публикувано на 20.05.14 в 10:43

Фил Филипов за пътя към успеха на един български емигрант в САЩ

Известният предприемач с пловдивски корени Фил Филипов пристигна за седмица в родния си град Пловдив, за да отбележи със свои близки, приятели и съученици 50 години от емигрирането си в САЩ.  Фил Филипов напуска България през 1964-та, когато е на 17..

публикувано на 20.05.14 в 10:24

Лятна програма OPERA OPEN Верди фестивал

Няколко оперни премиери, два гала-концерта и големи звезди от световната музикална сцена ще участват в лятната програма  OPERA OPEN на Държавна опера - Пловдив в Античния театър.  Програмата на обновения 31-ви Верди фестивал, с включени творби от..

публикувано на 19.05.14 в 16:04

В "Извън протокола" - актьорът Герасим Георгиев - Геро

За да опише особеностите на националния ни характер комикът и господар на ефира Герасим Георгиев - Геро се позова на чешкия писател Ярослав Хашек.  Цитатът от "Войникът Швейк" е днешният ни "Извън протокол".

публикувано на 19.05.14 в 15:45

Алекс Алексиев: "България е тръгнала по наклонена плоскост, водят е лъжепатриоти"

Точно седмица, считано от днес, ни дели от изборите за Европейски парламент на 25 май и ако кампанията е определяна от политическите анализатори като вяла, то очевидно партийните централи правят други сметки за осигуряване на избиратели.  Съмненията..

публикувано на 19.05.14 в 10:45

Лувърът гостува на Пловдив

Ще гостува ли Лувърът в Пловдив и с какво нашият град ще впечатли френския музей?  Два въпроса, които са особено актуални след Международния ден на музеите и Европейската нощ ден на музеите и посещението на специална делегация от Лувъра в Пловдив...

публикувано на 19.05.14 в 10:35

Продават имейлите ни в интернет!

Търговията с имейли в интернет набира скорост, а печалбите се трупат за сметка на нищо неподозиращите потребители. Бизнесът е изключително доходоносен, но се случва за сметка на личните адреси в интернет на физически и юридически лица. „Здравейте,..

публикувано на 19.05.14 в 10:31

Тази събота, 17 май, в "Срещите" - Как да сбъднем Еразъм?

В училище на  детето му казват "чети Ботев", по телевизията  -"слушай Азис ", в бандата го викат "ела с нас да чупим стъкла след мача"... А светът, в който живеем, постоянно произвежда бъдеще, изграждайки го обаче с досегашните си понятия и институции.....

обновено на 17.05.14 в 10:22