Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изкуството на барока" представя "Музика от френския кралски двор"

Зефира Вълова и Алексис Косенко
Снимка: Свилен Димчевски

Последните два концерта от програмата на фестивала "Изкуството на барока" ще бъдат с променен начален час и място: на 20-и и 22-ри ноември от 19.30 часа в концертната зала на Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София на ул."Оборище" № 17. Промените се налагат поради окупацията на Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски", където трябваше да се проведат събитията.

С голям интерес се очаква концертът под наслов "Музика от френския кралски двор" на 20-и ноември. В навечерието на 250-годишнината от смъртта на двамата гениални френски композитори Жан-Мари Льоклер и Жан-Филип Рамо, ансамбъл Les Ambassadeurs ("Посланиците") и Алексис Косенко ще изпълнят за първи път в България избрани арии, увертюри и концерти от творчеството им. Сред тях са прословутите Air pour les Sauvages, цигулковият концерт в Ре мажор и флейтовият до-мажорен концерт, арии из оперите "Платея", "Кастор и Полукс".

Като солист е поканен един от най-търсените тенори за френски бароков репертоар Андерс Далин. Музикантите пристигат у нас от Полша, където участваха със същата програма във фестивала Poznan Baroque.

Солист в концерта ще бъде и цигуларката Зефира Вълова - концертмайстор на ансамбъла.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!