Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цената на таксиметровите услуги в София е нереално ниска

Цена за таксиметровите услуги с цена под един лев за километър в София е нереална. У нас масово се превозва на цени над обявените в тарифата, твърдят от Националната федерация на таксиметровите водачи.
Превозвачите и водачите, бъдете сигурни, намират начин да компенсират минимално приходите от услугата – да пишем една ниска тарифа на стикерите според изискванията, а да пътува на друга. Това е практиката в момента, всички пътувате така, гарантирам пише 0,60, а пътувате за 1,10 лева. Но понеже всички возят така, вие не можете да го забележите, а ви дразни този, който е сложил три лева. Може би толкова му струва."

От браншовата федерация предлагат децентрализация при ценообразуването на всяка отделна община и възразяват срещу намеренията на Министерството на транспорта за горна граница на цената на услугата.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от