Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС ще гледа делото срещу бившия пътен шеф Веселин Георгиев

© 'Снимка:   dariknews.bg'

Бившият пътен шеф Веселин Георгиев
В Софийския градски съд продължава делото срещу бившия пътен шеф Веселин Георгиев. Той е обвинен, че е използвал служебното си положение, за да облагодетелства фирми на братята си.

Неявили се свидетели пренасочиха процеса срещу наричания за краткост Батко за днес. По искане на защитата на Веселин Георгиев по време на съдебното заседание трябва да бъде представен нов превод на документи по делото, тъй като според оценката на защитата, в досегашния една и съща дума била преведена по различен начин. Пак по искане на защитата, на допълнителни въпроси трябва да отговарят и вещите лица.

Бившият пътен шеф е обвинен в престъпление по служба, извършено от него през 2006-та – 2007 година, когато системно е нарушавал Закона за обществените поръчки. Целта е била да набави имотни облаги в размер на близо 120 милиона лева на братята си Бойко и Емил Георгиеви. Двамата отказаха да свидетелстват срещу Георгиев, възползвайки се от законовата възможност. Ако той бъде признат за виновен, може да бъде осъден на затвор от 1 до 8 години.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна