Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Пикът на кризата се очертава да бъде тази зима

Посоката е правилна. Това, което се случи като намаляване на бюджетните разходи, беше задължително. Но по отношение на мерките, които да помогнат фирмите да не фалират и да запазят работните места, смятам, че правителството много закъсня в конкретиката. Това каза Мартин Димитров, лидер на СДС и съпредседател на Синята коалиция, в интервю за предаването на БНР „Неделя 150”, по повод на антикризисните мерки на правителството. Според него това, което се очертава в момента, е, че много фирми са на ръба да потънат, но потъването не означава само, че една фирма няма да я има, а означава, че доста хора, които работят в нея остават без работа. „Този процес ще бъде доста опасен тази зима, когато ще бъде за мен пикът на кризата”, поясни още Димитров.

В зависимост от това до колко ще върнем европейските фондове, може да бъде минато по-меко или по-трудно, поясни още Мартин Димитров.

На въпрос за това дали комисията „АнтиСтанишев” ще свърши работа, Димитров поясни, че има развитие от тази седмица. „Като Синя коалиция поискахме бюджетната комисия да гласува два одита на ПУДООС и на Държавен фонд „Земеделие”, поясни още той.

По отношение на изборите за кмет на София лидерът на СДС каза, че се водят разговори с ГЕРБ. „Ако се появим заедно ДСБ, СДС, ГЕРБ, победа на първи тур е ясна”, посочи Димитров.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна