Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Охридското езеро остава предпочитана туристическа дестинация

Въпреки трагедията, при която загинаха 15 българи, Охридското езеро остава предпочитана туристическа дестинация. Дори и в края на лятото автобуси с български туристи пристигат в Охрид от всички краища на страната ни.

Вървейки по улиците на града, млади и стари на различни езици коментират едно и също – трагедията с кораба "Илинден", при която на 5 септември загинаха 15 души. Заставайки на кея на Охридското езеро, българите се вглеждат в лодките, а после с въздишка някои от тях палят свещ в памет на загиналите наши сънародници.

Гражданин: Просто да почетем паметта на нашите сънародници, загинали тук. Малко или много, не са се прибрали живи и здрави. Като видяхме езерото, развълнувани.

Гражданин: Хубаво место, приятно место, но малко с носталгия след този случай. Дано да няма следващи такива случаи. Дано да се направят нещата и всеки да си има обичка на ухото. Няма да посмея да се кача на корабче.

Гражданин: Все още, като гледам, няма предпазни средства и е страшно просто.

Гражданин: Да не ги съдим хората. Те и нашите корабчета са същите и сигурно не от добро са тръгнали да ги карат тези 100-годишни кораби и т.н. Просто човешка трагедия – това е.

Гражданин: Магнетично място. Аз идвам за втори път тук. Също бих се качила. Имам едно наум.

Гражданин: Човек няма гаранция в живота дали по път ще ти се случи, или по вода. Групата ми днес са се качили на лодка.

Гражданин: За нас е мъка днес, правихме тук поклонение.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!