Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският съд наложи мярка "домашен арест" на бившия полицай Петър Лисичков

Окръжният съд в Бургас наложи мярка "домашен арест" на бившия полицай Петър Лисичков, който уби Калоян Славчов по прякор Рижия.

По молба на обвиняемия и неговата защита прокурорът по делото Жанет Красимирова заяви, че с оглед запазване на спокойствието по време на съдебното заседание, делото се гледа при закрити врата.

"Предвид поведението на определени лица, приятели на пострадалия, и с оглед на безопасността, и на вас, и на служителите в съдебната зала, и на всички, преценихме, че делото следва да се разглежда при закрити врата.

Какво ще се извърши по отношение на всички участници в това събитие и преди, и по време на стрелбата, и след това, на този етап няма да ви кажа, но делото не приключва единствено и само с привличането на Лисичков."


"Лисичков официално не е поискал охрана, не са налице основания за постоянен арест. Първо, лицето не е осъждано, реабилитирано е, това обвинение на този етап е работно, а се събират доказателства тепърва в посока на невинността и квалификацията окончателно.

Не се е укривал от органите на разследване, нещо повече – факт е и са събрани доказателства, че той лично е спрял коли, за да уведоми да дойдат полицаи и да иска да дойде "Спешна помощ". На този етап обвиняемият Лисичков съдейства за разкриване на всички обстоятелства."
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна