Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нито един от проверените 130 шофьори в община Видин не е бил данъчно регистриран

\n Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин\n
\n
Нито един от проверените 130 шофьори в община Видин не е бил данъчно регистриран заради пропуски в нормативната уредба в транспортния отрасъл. Това показват резултатите от съвместната проверка на Областната инспекция по труда, ДАИ, КАТ и данъчните служби.

Нито един от проверените 130 шофьори на таксита не е бил регистриран по Закона за БУЛСТАТ, а от седемте фирми с лиценз за автобусен превоз само един собственик има пълния комплект от необходимите документи. Това съобщи инж. Искра Маринова, директор на Областната инспекция по труда във Видин.
Искра Маринова: Принудихме ги да се регистрират по Закона за БУЛСТАТ. По данни на БУЛСТАТ тази сутрин имаме регистрирани около 70 лица, което означава, че в този отрасъл е царял пълен хаос.

От проверените 13 транспортни фирми, наети като подизпълнители на „Дунав мост 2”, един софийски превозвач е регистрирал своите шофьори като работещи на 4-часов работен ден, а всъщност шофьорите работели по 12 часа. Като парадокс инж.Маринова посочи работодател, който командировал в Испания шофьор на ТИР без трудов договор.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!