Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 футболни клубове в страната са укривали данъци

За четири футболни клубове е било установено, че са укривали данъци. Това съобщи зам.-главният прокурор на София Роман Василев, след като се срещна с НАП.
Основната част от нарушенията, описани в доклада на НАП след проверката във футболните клубове, са свързани със сключените допълнителни анекси за възнаграждения към основните договори на футболистите, които обаче не са били декларирани. Зам.-градският прокурор на София Роман Василев заяви:
Роман Василев: Прокуратурата в рамките на своята компетентност ще образува доседебни производства във връзка с укрити данъчни задължения.

Василев не пожела да съобщи кои футболни клубове са укривали данъци и на каква стойност възлизат те.

Миналият петък председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Яне Янев алармира:
Яне Янев: 98% от клубовете в „А” футболна група имат проблеми и то много сериозни.

Зам.-градският прокурор каза още, че НАП е установила и разминавания в получаваните възнаграждения от футболистите от определени клубове, в следствие на което данъчните започват проверки.
Роман Василев: След като приключат проверките, ще бъдат изпратени на съответната първоинстанционна прокуратура за преценка и анализ има ли достатъчно данни да бъде образувани данъчни производства.

Миналата седмица директорът на НАП Красимир Стефанов заяви, че футболистите в „А” футболна група се осигуряват на заплати в порядъка между 220 и 500 лв.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени