Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Може да бъде удължен със седмица срокът за възражения по финансовия отчет за 2008 г.

Срокът за възражение по финансовия отчет на Министерския съвет за 2008 г. може да бъде удължен с една седмица. Това съобщи председателят на Сметната палата Валери Димитров. Преди седмица той връчи на премиера отказ от заверка на отчета на МС за миналата година с мотива, че е бил придружен от становище без забележки.

Последващ одит за същия период обаче показва груби нарушения в управлението на финансите и имотите на МС, припомни Димитров.
Валери Димитров: Не е изтекъл срокът. Все пак само една седмица е изминала. Освен това срокът може да бъде удължен по искане на засегнатите лица с една седмица, т.е. да стане общо три седмици. Предполагам, че ще има становище с обяснения, с възражения. Могат да се представят и нови доказателства. Това, което е връчено, това не е окончателен доклад, а е проект на доклад, който може да бъде допълван, изменян. Ние тепърва ще даваме препоръки, тъй като засега ние не сме дали препоръките, които трябва да се изпълняват от МС и неговата администрация. Тепърва ще бъдат обсъждани и след това окончателно ще бъдат приети от Сметната палата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна