Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трийсетина магистратски имена са открити в телефона на т. нар. Краси от Плевен

Членовете на ВСС Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов са имали телефонен контакт с така наречения Краси от Плевен.

Името на 27-годишния плевенски бизнесмен Красимир Георгиев стана актуално след информация, че е обещавал на кандидати за постове в съдебната система да им осигури подкрепата на членове на ВСС срещу 200 000 лева. Имената на членовете на съвета бяха оповестени от главния прокурор Борис Велчев.

От обясненията на тримата посочени стана ясно, че Стойко Стоев се е познавал с така наречения Краси от 4 години и не се притеснявал от това. Тъкмо Стоев запознал Димов с Краси, като Димов се оплака, че плевенчанинът му досаждал и накроя той започнал да го изключва, така че контактите им по телефона се свеждали от 6 до 9 секунди.

Пламен Стоилов обясни, че телефонната му връзка с Краси продължила точно 5 секунди. Той обяви факта, че 2-годишният собственик на дискотека в Плевен се е сдобил с телефона му като тежка провокация, целяща да го спре в каузата му да спаси следствието.

Борис Велчев обясни, че тъй като разследването продължава, е възможно да бъдат засечени телефонни разговори и на други членове на съвета с Краси, затова ги призова, ако има нещо такова, сами да си признаят в прокуратурата.

Трийсетина магистратски имена са открити в телефона на Краси. Той е разговарял петнайсетина кандидати, които обяснили пред разследващите, че им предлагал подкрепата на неопределен брой членове на съвета, но напълно безкористно.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна