Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SOFIX премина психологическата граница от 500 пункта

\n

Силният оптимизъм продължи и по време на днешната търговия. Всички борсови индекси се повишиха значително, като най-представителният индикатор SOFIX премина психологическата граница от 500 пункта и дори затвори на ниво от 501,73 пункта, повишавайки се днес с 2,44%. Подобна бе ситуацията и при останалите индекси, които се повишиха с около 2%. Оборотът достигна до 5,7 млн. лева, като повече от половината бе реализиран извън регулиран пазар.

\n

Сериозен брой ценни книжа, а именно близо 50 хиляди от капитала на "Индустриален холдинг България" АД се прехвърлиха по време на днешната сесия при ръст в пазарната оценка на компанията от 3,26%.

\n

"Централна кооперативна банка" АД също попадна сред най-търгуваните компании с оборот от близо 100 хиляди лота, като борсовите котировки на дружеството се повишиха с 2,33%.

\n

Привилегированите акции на "Химимпорт" АД също бяха сред активните позиции при ръст от 0,8% и 95 хиляди изтъргувани книжа.

\n

Сред най-ликвидните днес можем да добавим "Евро инс" АД и "Софарма логистика" АД, като и при двете компании видяхме ръстове от 4-5%.

\n

\n

Момчил Бъчваров

\n

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени