Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адаптирането на България към единния европазар на публично обсъждане с бизнеса

Как България се адаптира към изискванията на единния европейски пазар, какви са последствията от разширяването на Европейския съюз върху българската икономиката и социалния живот. Тези теми ще бъдат дискутирани днес по време на първото публично обсъждане, организирано от Европейски икономически и социален комитет.

В хода на дискусиите българският бизнес ще постави въпроса за намаляването на административните пречки и подобряването на бизнес средата.

В дебатите ще участват и представители на ЕК, както и на граждански структури от други страни-членки на съюза.

България в единния пазар на ЕС – констатациите на гражданското общество. Това ще бъде основната тема на обсъждането, а крайната цел на форума е обмяната на мнения как да бъдат премахнати препятствията пред единния пазар.

Позициите на гражданското общество ще бъдат представени от членовете на Икономическия и социални съвет, а от името на работодателските организации ще говори председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Синдикатите ще защитят правата на работниците у нас според четирите свободи в ЕС, а проблемите по признаването на българските дипломи за висше образование ще постави проф. Нено Павлов.

Основните изказвания по време на изслушването се очакват от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и председателя на Икономическия и социален съвет Лалко Дулевски.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна