Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оптимизмът на родната фондова борса продължава

\n

Оптимизмът на родната фондова борса продължава и по време на днешната борсова сесия. SOFIX се изтреля с 1,27%, като достигна до ниво от 510,55 пункта. С подобен ръст са още и BG40 и BGTR30, а единствено BGREIT е без изменение.

\n

Оборотът остава нисък в размер на 1,3 млн. лева.

\n

Не малък брой акции отчитат значителни поскъпвания. В тази група попадат книжата на "Оптела-лазерни технологии" АД-Пловдив, където при прехвърлени близо 20 хиляди акции ръстът е от 32%. Със значителни поскъпвания са още книжата на 'Топливо" АД и "Явор" АД Варна с повишения съответно от 12% и 10%.

\n

"Девин" АД от своя страна повиши пазарната си оценка с 11,4% при цена на последна сделка от 3,38 лв. за акции, като в ранната част на сесията станахме свидетели на сделки от 3,8 лв. за акция.

\n

Сред малкото компании губещи от пазарната си цена са книжата на "Еврохолд България" АД, където след изтъргувани 20 хиляди книжа станахме свидетели на спад от 4,11%. Със понижения са още "Енемона" АД, където спадът е 1,22%, както и книжата на "Индустриален Капитал Холдинг" АД, които губят 2,78% от пазарната си капитализация.

\n

\n

Момчил Бъчваров

\n

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД

\n

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Еврото удари тригодишно дъно

публикувано на 21.02.20 в 10:31