Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ръст в цените на акциите на дневна база

\n

След първоначалните разпродажби по време на ранната търговия последва активизиране на купувачите довеждайки до ръст в цените на акциите на дневна база респ. ръст и в борсовите индекси от които BGREIT се повиши най-значително в размер на 1,16%. При останалите индикатори ръста бе до 1%.

\n

Почти 10 млн. лева бе оборотът, като повече от 80% от него бе съставен от сделки с книжата на Софарма АД, където се прехвърлиха над 2 млн. акции при ръст в цената на компанията от 0,46%.

\n

Повишения отбелязаха още Албена Инвест Холдинг АД, Оргахим АД-Русе, Холдинг Света София АД, София Комерс-Заложни къщи АД и Актив Пропъртис АДСИЦ при ръстове от 3-6,5%.

\n

С по скромни поскъпвания в диапазона от 1-2% се отчетоха Стара планина Холд АД, Българска роза-Севтополис АД-Казанлък, Оловно цинков комплекс АД-Кърджали и Топливо АД.

\n

Сред губещите попаднаха Параходство Българско речно плаване АД-Русе при спад в цената на компанията от 5% и 248 изтъргувани книжа.

\n

Проучване и добив на нефт и газ АД загуби 2,5%, с почти толкова се смъкна и Холдинг Варна АД.

\n

\n

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.