Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Всички борсови индекси се оцветиха в червено

\n

Негативен старт на търговията наблюдавахме по време на днешната сесия на БФБ, при оборот за деня от почти 4,2 млн. лева. Всички борсови индекси се оцветиха в червено, като SOFIX се пониже с 2,63% до 478,3 пункта. При останалите индикатори спадовете попаднаха в рамките на 1,37% до 2,04%.

\n

Значително понижение отчетоха книжата на Стара планина холдинг АД с цели 7,47% при 2270 изтъргувани книжа. Това бе и най-губещата компания на официален пазар.

\n

Иначе интересна търговия наблюдавахме при обикновените и привилегированите акции на Химимпорт АД, където спадовете бяха по 2,5% и по над 300 хиляди прехвърлени книже за всяка емисия.

\n

Също много търгувани бяха банковите акции на Първа инвестиционна банка АД и Централна кооперативна банка АД със спадове съответно от 5,82% и 3,12%.

\n

При Зърнени храни България АД спада достигна до 3,75%. По позицията се прехвърлиха 40 хиляди акции.

\n

Изпадналата в несъстоятелност Кремиковци АД добави към капитализацията си близо 17% до 0,38 лева за акции, като днес се изтъргуваха 615 лота от капитала на дружеството.

\n

\n

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.