Eмисия новини
от 06.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цените на акциите на БФБ повишиха своите стойности

\n

Следвайки позитивната вълна от международните капиталови пазари цените на акциите на БФБ също повишиха своите стойности, което доведе до ръст в нивата на борсовите индикатори. Тук SOFIX се представи най-добре с ръст от 1,98%, следван от BG40 и BGREIT с повишения съответно от 1,63% и 1,45%, като само индексът следящ движеният на дружествата със специална инвестиционна цел се смъкна с 0,8%.

\n

Стойноста на сключените сделки достигна до почти 6 млн. лева, като ¾ бе реализирана на извън регулиран пазар.

\n

Стара планина холдинг АД поскъпна най-значително на официален пазар при ръст в котировките на компанията от 7,5%. С поскъпвания в диапазона от 3-4% в този сегмента попаднаха значителен брой компании сред, които ще спомена Индустриален холдинг България АД, Централна кооперативна банка АД, книжата на Химимпорт АД и Спарки Елтос АД.

\n

Сред малкият брой губещи акции попаднаха Албена инвест холдинг АД при понижение от 2,44%, но при само 10 изтъргувани книжа, Холдинг Варна АД се смъкна с 3,08%, Хидравлични елементи и системи АД отчете спад от 3,86%, а Лавена АД загуби 2,62%.

\n

\n

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от