Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Запазват се позитивните настроения на БФБ

Позитивните настроения сред инвеститорите продължават на БФБ водени и от ръста на акциите на международните капиталови пазари.

Всички борсови индекси повишават нивата си, като SOFIX, BGREIT и BGTR30 са нагоре в диапазона от 0,65% до 0,79%, а BG40 нараства само с 0,09%. Точно 500 хиляди лева възлиза оборотът до момента реализиран изцяло на регулиран пазар.

Оловно-цинков комплекс АД-Кърджали се изтреля с 8,93% до цена за акция от 15,79 лева при прехвърлени 380 лота, с подобен ръст са още Индустриален Капитал Холдинг АД, Етропал АД и Експат Бета АДСИЦ.

Сред по-ликвидните компании Химимпорт АД добавя малко над 1% към пазарната си цена, Монбат АД и Проучвани и добив на нефт и газ АД увеличават цените си с над 2%.

Не е малък и броят на компаниите със спад в своите котировки. Тук попадат книжата на Еврохолд България АД и Трейс груп холдинг АД със спадове от малко над 2%, както и Оптела-лазерни технологии АД-Пловдив, и Котлостроене АД губят по над 5% от пазарните си нива.

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020