Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С лек ръст приключиха повечето активни позиции на БФБ

С лек ръст приключиха повечето активни позиции на БФБ, макар и с изоставане от чувствителните поскъпвания наблюдавани по Европейските фондови пазари.

SOFIX повиши стойноста си с 0,96%, като достигна до 474,62 пункта. Ръста при BG40 и BGTR30 бе в диапазона от 0,33% до 0,41%, а единственият индикатор с понижение бе BGREIT със спад от 0,7%. Оборотът достигна до 2,8 млн. лева.

Индустриален холдинг България АД бе най-търгуваната компания на официален пазар с прехвърлени по позицията над 150 хиляди книжа, при спад в пазарната цена от 1%.

На пазара на дружествата със специална инвестиционна цел най-активно се разменяха книжата на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ с почти 1 млн. изтъргувани акции на цени от 0,39 лв. до 0,42 лв., като в крайна сметка компанията загуби 5,75% от пазарната си оценка.

С малко над 1% понижения приключиха Синергон холдинг АД, Българска роза Севтополис АД и Топливо АД.
Сред печелившите обаче попаднаха Албена Инвест Холдинг АД, Централна кооперативна банка АД, Холдинг Варна АД и Еврохолд България АД с ръст от 2-3%, а Параходство Българско речно плаване АД с сделки от 30 лота поскъпна с 11,84%.

Момчил Бъчваров
ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020