Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Липсва ясна посока в цените на акциите на БФБ

Липсва ясна посока в цените на акциите на БФБ, въпреки значителните ръстове на фондовите пазари в Европа. Имотният индекс BGREIT губи до момента 1,03%, докато при останалите индикатори ръстовете са минимални до 0,4%. Оборотът остава нисък в размер на 560 хиляди лева.

Компанията, която отчита значителен оборот, е Петър Караминчев АД, където в единична сделка се прехвърлиха малко над 93 хиляди акции на цена от 3,8 лв за брой, което прави ръст от 8,54% на дневна база.

При Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София също наблюдаваме по-значителен оборот на фона на скучната и вяла търговия, като тук се прехвърлиха 375 хиляди акции, но в случая при спад в цената на компанията от близо 7%.

Иначе сред печелившите можем да отбележим Централна кооперативна банка АД, Оргахим АД, Спарки Елтос АД и Холдинг Варна АД с ръстове от около 2%. Сред губещите попадат Емка АД Севлиево със спад в цената на дружеството от 9,78%, а Българска роза Севтополис АД губи 1,66% от нивото си при прехвърлени само 500 лота.

Момчил Бъчваров
"Бул Тренд Брокеридж"
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.