Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъждовно и облачно е времето в почти цяла Турция

\n Нахиде Дениз – специално за БНР от Истанбул

Дъждовно и облачно е времето в почти цяла Турция. В Истанбул, в Одринския регион, има наводнения от вчера. Река Марица е преляля край Текирдаг, смерч се е разразил в морския курорт Алания, където бяха ранени 10 немски и руски туристи, оказана им бе медицинска помощ.

В Истанбул вали дъжд, на места с гръмотевици, облачно и дъждовно е почти в цяла Турция. Вчера следобяд се изляха силни валежи главно на азиатския бряг на Истанбул, преля река Килйос, имаше наводнения, но няма жертви, понеже навреме бяха взети мерки.

Река Марица край Текирдаа преля, в Кумбаа бе залята една тухлена фабрика, къщи и вили, но благодарение на спасителните действия хората бяха спасени, с танкове, понтонни лодки, с кранове цяла нощ продължиха спасителните действия.

Смерч се разрази в морския курорт Алания, в селището Окурджулар, където летуват много туристи, включително чужденци. Смерчът се е разрази във вечерните часове. Продължи само 5 минути, но превърна селището в бойно поле.

В централната чаршия на селището Алара гранд Базаар са изпочупени стъкла, врати, стоки летяха наоколо, разказват очевидци. За щастие няма жертви, но са ранени 10 руски и немски туристи, на които своевременно е оказана медицинска помощ. Нанесени са големи материални щети.

Днес в Истанбул не вали така силно както вчера, но предупреждават, че синоптичната обстановка остава рискова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени