Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите от дъжд в Истанбул отшумяват

\n Нахиде Дениз – за БНР от Истанбул

Валежите от дъжд в Истанбул отшумяват, дъждовната вълна се пренася към Черноморския регион, но все още има рискови места, край Текирдаг, в югоизточен Анадол се очакват пясъчни бури.

Времето в Истанбул се постабилизира, дъждът спря, проясни се, според синоптиците утре се очаква повишение в температурите, във вторник пак се очаква дъжд, но не така силен както в предишните дни.

Валежната вълна се пренася към Черноморското крайбрежие, Синоп, Самсун, Орду, Трабзон, където има риск от наводнения, в Егейския и Средиземноморския региони, Измир, Манавгат, Алания, Маниса, Мерсин преоблада облачно и дъждовно време.

В региона на Чанаккале, Дарданелите се очакват силни валежи, предупредиха за възможни наводнения. В Одринския регион край Текирдаа обстановката е рискова, защото има придошли реки, много хора бяха спасени с военни хеликоптери и с танкове. В югоизточен Анадол, Сиирт, Батман, Мардин, Шърнак се очакват пясъчни бури.

Днес бе намерено тялото на едно момиченце, което се е удавило в пороя на 8 септември.Така жертвите станаха 34, но има още хора в неизвестност.

Движението по централните магистрали е нормално, няма прекъсвания в трафика по суша, море и въздух, информираха източниците.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени