Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В следобедните часове избирателната активност в Гърция се повиши

\n Катя Пеева – кор. на БНР в Гърция \n
\n
В следобедните часове избирателната активност в Гърция се повиши значително заради младите избиратели. Според анализаторите това би могло да да промени резултата в полза на партиите с масови младежки организации.

Без проблеми протича изборният ден в Гърция. На продължаващите предсрочни парламентарни избори в Гърция в избирателната активност в следобедните часове се повиши значително заради младите избиратели. Анализатори коментират, че това би могло да да промени резултата в полза на партиите с масови младежки организации.

Лидерите на основните политически сили, след като упражниха правото си на вот, отправиха обръщение за участие в изборите. Премиерът Костас Караманлис изрази увереност в "политическата зрелост на гражданите". Лидерът на социалистите Георгиос Папандреу каза, че "всеки глас има силата да промени бъдещето на страната".

Медиите коментират активното участие на младите хора в днешния парламентарен вот и се изказват предположения за резултати, различни от последните социологическите проучвания.

Около 1200 избиратели от района на Граматико, отказаха да гласуват в знак на протест срещу липсата на държавна помощ след последните пожари до Атина. Изборният ден приключва в 19 часа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна