Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Свилен Нейков отпусна още 700 000 лева за ремонта на зала "Раковски"

Зала "Раковски" в която се подготвят спортните ни гичнастици ще бъде затворена за ремонт до април, тъй като ще бъде реновирана цялата, включително и хотелската част към нея
Младжеките ни национални отбори по спортна гимнастика спечелиха отборните титли на Балканидата в Охрид. Момчетата и моичетата ни донесоха общо 39 отличия. Това съобщи генералният секретар на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев:
 
"Мога да кажа, че съм изключително доволен от представянето на нашите гимнастици и гимнастички. Участие взеха четирима от младежите - Велислав Вълчев, Емил Христов, Едуард Радев и Велислав Филипов, и четиримата са от Варна, а при девойките участваха Ина Димитрова, Ирина Георгиева, Магдалена Иванова и Яница Добрева. Те също така са от Варна.

Варненският клуб се справя много добре и виждам някаква светлина в тунела. При младежите и при девойките станахме първи отборно, индивидуално също така станаха първи и при двата пола. Прибрахме се с 39 медала - нещо невероятно.

Велислав Вълчев, това е момчето, което спечели сребърния медал на висилка... На младежката олимпиада във Финландия. Той стана първи в многобоя. Вълчев стана шампион на земя, на успоредка и на висилка също така.

При девойките първо място зае Ина Димитрова, което беше за нея някакво събитие, тъй като стана първа в многобоя на рождения си ден. Втора стана Ирина Георгиева, трета стана Магдалена Иванова. Тройката е българска. Магдалена Иванова стана спечели титлата  на успоредка, а  Яница Добрева взе златото на земя
.

Конкуренцията?

"Най-големият конкурент - румънците не бяха там, по политически причини не дойдоха. Който е дошъл, дошъл, който не е дошъл, явно не е бил подготвен.

Ще осигурите ли други състезания и други лагери за младежкия национален отбор? Питам ви тъй като следващата година е първата олимпиада за младежи и девойки.

"Имаме и европейско първенство другата година за младежи, което е много важно, отборно първенство е, така че от тук нататъка наистина ще трябва да правим лагери и да подберем най-добрия отбор за европейското първенство да се докажем и да покажем наистина добро представяне на европейското първенство.

Това ли ще е квалификацията за първите младежки олимпийски игри?
 
Да, европейското е квалификация, да.

Разбрах, че ремонта на зала "Раковски" ще се удължи. То е и за добро, защото ще бъде изцяло ремонтирана, дай боже да се намерят още пари...Парите са намерени, да. Почва да се действа, днескса имахме среща с министъра, действаме напред, наистина ще се удължи ремонта, но това не ни притеснява, тъй като ще стане една наистина по европейски стандарт зала и база за спортна гимнастика.

Искате да кажете, че днес сте имали среща с министри и тези 700 хиляди лева, които трябваше да бъдат прибавени към първоначалната сума, за да се реновира и хотелската част?

Да

Това означава, че ремонта на залата ще приключи дай боже април месец и абсолютно всичко ще е ново, включително и уредите вътре?

Точно така
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна