Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 30 фенове на "Левски" са задържани след вчерашната среща с ЦСКА

Близо 30 фенове на "Левски" са задържани след вчерашната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА. От пресцентъра на МВР съобщиха за "Хоризонт", че сините привърженици са арестувани за хулигански прояви.

Същевременно от "Пирогов" съобщиха, че шестима фенове са потърсили помощ в болницата след побои между агитките. Двама от запалянковците са пострадали в рамките на стадиона, непосредствено преди срещата.

От центъра за градска мобилност съобщиха, че на четири превозни средства са били нанесени щети от екзалтирани фенове, които са се прибирали след футболната среща.

Главният диспечер Божидар Пармаков уточни, щетите не са големи. Няма задържани и разходите за поправките ще бъдат поети от поделенията на градския транспорт.

Божидар Пармаков: Няма хора, които са хванати, не са задържани. Това са групи, които пътуват след мача. Щетите, които са нанесени, са на един тролейбуса, два автобуса и на един мотрис. На мотриса, той е от 20-а линия, е счупено едно малко вентилационно странично стъкло.

На тролейбуса е откачена едната врата от пантите. На единия автобус е нарязан гетинакса горе, зад шофьора, а на другия автобус е свалено едно странично стъкло. Има и по-лоши неща, но обикновено след мача има нанесени щети по принцип върху превозните средства.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна