Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи на тепиха днес на Световното по борба в Дания

© 'Снимка:   www.sportnaslava.com'

Анатоли Гуйдя
Tрима българи ще участват във втория ден на Световното първенство по борба в Хернинг, Дания. На тепиха ще излязат Анатоли Гуйдя (60 кг), Мирослав Гешев (84 кг) и Димитър Кумчев (120 кг).

В първия кръг (1/16-финали) в категория до 60 кг Гуйдя ще се изправи срещу американския дебютант Шон Бънч, шампион на панамериканските игри преди две години. При успех на осминафиналите Гуйдя ще спори с победителя от двубоя между Майкел Антонио Перес Гонсалес (Куба) и двукратния европейски вицешампион Дидие Пе (Франция).

В категория до 84 килограма Мирослав Гешев ще се бори в предварителна среща с Хайме Фахардо (Пуерто Рико), а при успех на 1/16-финалите ще срещне победителя от двубоя Теодосис Павлидис (Гърция) и Гералд Майер (ЮАР).

При най-тежките Димитър Кумчев ще срещне в първия кръг (1/16-финали) неизвестния монголец Джорталсайхан Чулунбат. При успех на осминафиналите ще го очаква победителят от двубоя между Бартоломей Бартницки (Полша) и Джолиндер Кумар (Индия).

Вчера Радослав Великов, Николай Куртев и Николай Щерев отпаднаха в осминафиналите.

В категория 55 килограма Великов победи в първия си мач Луис Ибанес от Куба , но след това отстъпи пред руснака Виктор Лебедев.

В категория 66 килограма Николай Куртев също записа победа и загуба съответно срещу Панагиодис Маркинас от Гърция и от Чунг Сонг Янк от КНДР.

В категория 96 килограма Николай Щерев отпадна след загуба от Георги Гогшелидзе от Грузия с 0:2 части.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна